Scroll to Discover

 

Unesi balans u svoj život – recept za snagu i aktivan dan

Činite sve ali iz dana u dan ste sve umorniji?

Instant podizanje i budjenje energije, zaista je moguće. Svi znamo za akupunkturu i akupunkturne tačke, ali čemu one služe? Postoje tačke na našem telu koje nam omogućuju da opustimo i relaksiramo naše telo i um. Ukoliko upotpunimo  tretman sa antistres masažom, naše telo će se probuditi i biće nam mnogo lakše da funkcionišemo iz dana u dan. Yoga je jedna od vežbi gde određenim pokretima otvaramo takozvane čakre koje nam takođe pomažu da eliminišemo negativnu energiju, umor i sve što je stgnantno.

Znači akupunktura + masaža + yoga je rešenje za sve naše svakidašnje probleme.

U našem telu po Kineskoj Tradicionalnoj Medicini postoji 14 kanala koji polaze od površine tela i idu ka organima i obrnuto. Po ovim kanalima kruži energija kroz naše telo. Usled stresa, napetosti, napornog dana, dolazi do nagomilavanja negativne energije, odnosno dolazi do zastoja u proticanju energije po kanalima, tako da se desi da neki organi ostanu bez dovoljne količine energije. Usled dugoročnog zastoja energije nastaje deficit energije, što za posledicu ima umor, malaksalost, nesnicu, pospanost, nadutost, nervozu, strah, bes, gojaznost, bol….sve ono što mnogi od vas svakodnevno osećate.

Tokom tretmana akupunkture, iglice stimulišu određene akupunkturne tačke na telu, ponovo se uspostavlja balans unutar energetskog sistema i uznemirenost nestaje i javlja se osećaj spokoja i opuštenosti.

Antistres masaža je spoj relaks i terapeutske masaže. Uglavnom se koriste posebna biljna ulja radi dobijanja potpunog efekta aroma terapije. Samom masažom stimulišu se nervni završeci koji doprinose opuštanju i relaksiranju tela, a aroma terapija stimuliše određene receptore u nervnom sistemu koji utiču na opuštanje moždanih funkcija.

Masaže uključuje celo telo, lice, glavu, dlanove, stopala kako bi što više smanjili psiho-fizičku napetost, otklonili stres i tenziju u mišićima.

Yoga se vežba radi poboljšanja fizičkog i mentalnog stanja čoveka.

Po drevnim narodima yoga predstavlja balans vitalne energije i uma. Baš to je preduslov da  meditacija bude moguća i uspešna. Takođe yoga pomaže kako da kontrolišete svoje telo i um. Međutim kontrola uma je veoma teška i to zahteva vežbanje u kontinuitetu.

Stanje bez misli se postiže svakodnevnom meditacijom, a u tome može puno da pomogne i akupunktura stimulacijom akupunkturne tačke „bez misli“.

Znači akupunktura + masaža + yoga je rešenje za sve naše svakidašnje probleme.