Scroll to Discover

Sve je počelo davne 1985. godine, kada sam sa 3 godine upisana na balet zbog ravnih tabana. Nimalo nisam bila oduševljena, tačnije bila sam očajna i svaki odlazak sam vrlo stresno doživljavala u suzama što treba da mašem rukama i nogama u nekim baletankama i najlon čarapama koje mi dan danas izazivaju svrab, da ne kažem svrbe i stežu.

Međutim, kako to uvek biva, predivna učiteljica baleta Mirjana Gusić-Gulić koja se i posle 30 godina bavi istim poslom jer je za to rođena, me je naučila da zavolim balet i da igra i pokret budu moja velika ljubav i strast. Kroz igru, smeh ali i ogroman trud prepoznat je moj talenat i tako sam završila u baletskoj školi Lujo Da Vičo, na žalost ili na sreću nisam školovanje završila do kraja, put me je odveo na drugu stranu, na folklor a onda i u svet fitnesa.

Sve je počelo amaterski, a završilo se vrlo profesionalno baš onda kada sam čvrsto odlučila da stavim tačku na karijeru fitnes instruktora i posvetim se stomatologiji jer sam za to i završila fakultet. Ali kako to u životu biva, tako čvrsto rešena upoznam svoju koleginicu balerinu Anu Halas i postanemo partneri i zajedno otvorimo studio za ples i fitnes. Tako kreće moj paralelni život medicine i fitnesa, koji se na kraju spojio u jedno.

Moram da priznam da sam zbog tri trudnoće vrlo zapostavila fitness, ali fitness nije zapostavio moje telo, te sam se sva tri puta porodila za Ginisovu knjigu rekorda.

Da sam se ugojila, jesam. Da sam vratila kilažu pre prve trudnoće, jesam. Da telo pamti, pamti.

Da je bilo lako, nije.

Okružena trudnicama, porodiljama, shvatih da je velika problematika vratiti se na kilograme pre trudnoće, da se pokuša i odustane, da se ide linijom manjeg otpora – sad sam majka, telo se bespovratno promenilo, da je meni dete živo i zdravo….Kako vam zvuči, poznato… izgovori, zar ne?

Da treba da se vežba, treba. Da treba da se povede računa o ishrani i unosu tečnosti, treba. Da se ima vremena za to, nema. Da je lako, još jednom, nije.

Ali, ako vam kažem da akupunktura vraća i telo u balans I da redukuju kilažu, rećićete da ste već čuli za to, ili ste probali ili je probao neko koga poznajete. Neko je imao rezultate neko nije, i to je normalno.

Akupunktura nije čaroban štapić koji će preko noći da nas pretvori iz Miss Piggy u Andrianu Limu, ali vrlo može da nam potpomogne i olakša taj ni malo lak put mršavljenja i zatezanja.

Pored toga što će akupunkturne tačke da nam smanje apetit, želju za slatkim, oslobode telo viška tečnosti, vratiće nam telo u balans i daće nam energije da sve to izguramo do kraja i dođemo do cilja, a da se pri tom na tom putovanju osećamo fantastično i da zavolimo sebe.

Tu moje dve ljubavi, fitnes i medicina, postaju jedno.